Offshore wind

De Ruiter Staalkabel kent de offshore-wind-sector als geen ander. We begrijpen de noodzaak om onder constante druk en op een kosteneffectieve manier te leveren. Vertrouw met een gerust hart op de kwaliteit en conditie van alle benodigde staalkabels en aanverwante hijs- en hefmiddelen op locatie.

Offshore en wind

One stop shop: van productie, levering en installatie tot inspectie en vervanging

De Ruiter Staalkabel is een one-stop-shop voor haar klanten in de offshore-wind-sector. De productie, levering, installatie, inspectie en vervanging zijn dan ook allemaal onder te brengen bij ons. Wij handelen alle aspecten tijdens (en na) de volledige levensloop van de middelen voor u af met optimale efficiëntie, en volgens strenge kwaliteitseisen.

Productie en levering staalkabels voor offshore wind
Onze specifiek voor offshore wind ontwikkelde OCEANMAX staalkabels leveren wij wereldwijd. Dankzij lokale voorraden kunnen we altijd snel en efficiënt leveren, zodat downtime voorkomen wordt. Ons aanbod is volledig in eigen beheer, we leveren kabels uit eigen fabrieken, gemaakt volgens een hoge kwaliteitsstandaard.

Offshore wind

Productie en levering HMPE/Dyneema Heavy Lift Slings
Voor het veilig en schadevrij transporteren en installeren van componenten voor windturbines worden veelvuldig HMPE en Dyneema heavy lift slings toegepast. Uiteraard bieden wij een ruim assortiment aan hijsoplossingen op dit gebied.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een breed assortiment aan hijs- en hefgereedschappen; veelal uit voorraad beschikbaar.

Installatie, inspectie en vervanging
De Ruiter Staalkabel beschikt over een eigen team en de juiste middelen om uw staalkabels veilig en zorgvuldig te installeren.
Inspecties zijn essentieel om de kwaliteit en de veiligheid van het ingezette materiaal te waarborgen. Ons installatieteam is volledig gecertificeerd om alle aanwezige middelen te inspecteren. Zo kunnen we voor u naast de installatie ook direct de inspectie verzorgen, wel zo efficiënt om dit in één bezoek te combineren. We verzorgen periodieke inspecties en keuringen van alle hijs- en hefwerktuigen en middelen volgens LOLER (LEEA) of EKH-certificering.

LOLER (LEEA) en EKH-certificaten altijd achter de hand via online certificatensysteem

Wij begrijpen dat u, waar ter wereld u zich ook bevindt, altijd toegang wenst tot de juiste certificeringen. Zo kunt u ten allen tijden aantonen dat de aanwezige staalkabels en aanverwante hijs- en hefmiddelen geschikt zijn voor de beoogde doeleinden.

Wij bieden u een online certificaat beheersysteem aan, waarmee de behaalde certificaten altijd en overal toegankelijk zijn. In het systeem ziet u in één oogopslag welke materialen per entiteit aan boord zijn, welke certificaten zijn afgegeven en wanneer deze middelen weer geïnspecteerd moeten worden.

Offshore wind

Oceanmax staalkabels
Onze OCEANMAX staalkabels zijn speciaal ontwikkeld voor de offshore-wind-sector en voldoen volledig om optimaal te functioneren in de meest uitdagende omstandigheden. We fabriceren Oceanmax kabels voor specifieke toepassingen en leveren dan ook volledig maatwerk. De Ruiter Staalkabel ontwerpt klantspecifieke kabels afgestemd op de door u beoogde inzet en werkzaamheden.

De Ruiter Staalkabel speelt flexibel in op de urgentie die vaak komt kijken bij de installatie en vervanging van uw staalkabels en hijs- en hefmiddelen. Naast wereldwijd beschikbare voorraad beschikken we over onze installatiediensten en mogelijkheden voor inspectie en keuring op locatie. Waar u ook bent.

Meer weten over onze Oceanmax staalkabels? Bekijk de brochure voor aanvullende informatie.

In zee gaan met De Ruiter Staalkabel?

Bent u op zoek naar een aanbieder, installateur en/of inspecteur van staalkabels en hijs- en hefmiddelen voor het offshore wind werkveld? Laat u door ons adviseren! We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

<!– Font Awesome fontawesome.com –> Laat u adviseren

Toepassingen

De meest gebruikelijke toepassingen maken we graag schematisch inzichtelijk.

  • Main Hoist Rope
  • Auxilliary Hoist Rope
  • Boom Goist Rope
  • Luffing Wire Rope
  • Mooring Rope
  • Anchoring Rope
  • Trolley Wire Rope
  • Grab Closing Rope
  • Pipe Handeling Rope
  • Towing Rope

Zelf de kracht van
De Ruiter Staalkabel ervaren?

ContactBekijk projecten